uvádí...
25. kongres SAMOŠKA, 24. 9. 2020

Program

Odborný program přináší aktuální trendy a případové studie.
Praktické přednášky se zaměřují na konkrétní oblasti každodenní práce majitele prodejny.
1. den
24. 9. 2020
8:30–9:00

Registrace

Oficiální zahájení

   
Silvana Jirotková, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
Pavel Březina, AČTO

Jak zvládat stres a náročné situace

  • Jak se projevují stres a náročné situace v našich životech?
  • Dlouhodobý stres, únava, vyhoření, panika a zhroucení
  • Co nás spolehlivě přivede ke stavu zhroucení?
  • „Vnitřní baterka“ – jak ji vybít a nabít?
  • Jak spojit práci a spokojený život?
Radek Ptáček

Dopady koronakrize na ekonomiku

  • Vliv na státní rozpočet pro letošní i příští rok
  • Očekávaný vývoj ekonomiky do konce roku 2020
  • Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí s ohledem na pokračující stárnutí české populace a trh práce
Eva Zamrazilová, Národní rozpočtová rada
10:45–11:05

Přestávka na kávu

Covid-19 a jeho vliv na český maloobchod

  • Jak se změnilo nákupní chování spotřebitelů a jejich preference prodejních kanálů?
  • Stabilizace trhu po prvotních panických nákupech
  • Do jaké míry byl ovlivněn tradiční trh?
  • Kterých kategorií a jejich prodejů se změny nejvíce dotkly
Kristýna Garreisová, Nielsen
Lubomír Mechura, Nielsen
12:00–13:00

Oběd

Panelová diskuse: Tradiční trh v nové realitě – nastal čas posunout prodejnu o úroveň výš

  • Jaké výzvy a příležitosti přinesla obchodníkům v docházkové vzdálenosti pandemie?
  • Součinnost s obcemi
  • Spolupráce s místními dodavateli
  • Propojení prodejny s on-line prostředím
  • Jak neztratit zákazníka?
    Martin Pýcha, Zemědělský svaz České republiky
    Jiří Štěpán, Královéhradecký kraj
    Pavel Březina, Skupina Coop
    Josef Jukl, Plzeňský Prazdroj
    Tomáš Dubský, obec Vysočina v Pardubickém kraji
    Petr Morava, Čepos

    Co bude pro podnikatele znamenat stravenkový paušál?

    • Jak bude fungovat alternativa dosavadních stravenek?
    • Co stát od zavedení očekává?
    • Paušál vs. stravenky
    Stanislav Kouba, Ministerstvo financí ČR
    Alena Schillerová, Ministerstvo financí ČR

    On-line HACCP reporting systém – konec ručního zápisu

    • Případová studie zavedení systému v prodejně Maso - Třebovle
    • Demonstrace systému v provozu, zkušenosti obchodníka

    Radek Štěpnička, Maso – Třebovle
    Ondřej Kudrnáč, Fri-Service Czech